Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Η ΝΑΝΟΙΑΤΡΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΗΝ ΟΣΤΕΟΑΡΘΡΙΤΙΔA




Με πέντε διαφορετικά επιστημονικά στρογγυλά τραπέζια όπου θα συζητηθούν όλα τα νεότερα δεδομένα στη Νανοϊατρική και τις  αναγεννητικές μεθόδους σύγχρονης τεχνολογίας  η Νανοτεχνολογία προσεγγίζει την Ιατρική. Ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον παρουσιάζει ο κλάδος της αναγεννητικής ιατρικής όπου μέσω των τεχνικών της νανοτεχνολογίας προκαλείται τεχνητή αναγέννηση χόνδρου. 

Αυτή η μέθοδος στην οποία προσβλέπει το ερευνητικό σχέδιο  ΝΑΝΟΑΡΘΡΟΧΟΝΔΡΟΣ το οποίο συντονίζει το ΑΠΘ, είναι πολλά υποσχόμενη στην αντιμετώπιση της οστεοαρθρίτιδας παγκοσμίως. 

Με ξεχωριστό ενδιαφέρον αναμένεται μία ακόμη συνάντηση με θέμα την Αναγεννητική Ιατρική και πιο συγκεκριμένα τον ρόλος της στην αντιμετώπιση της εκφυλιστικής οστεοαρθρίτιδας, 
ενώ ξεχωριστή συνάντηση θα πραγματοποιηθεί μεταξύ ειδικών για να συζητηθούν δύο ακόμη σοβαρά ζητήματα αιχμής όπως
 «η Νανοϊατρική στην κλινική πράξη» όπου θα αναλυθούν οι εφαρμογές της Νανοϊατρικής  στο πεδίο των καρδιαγγειακών νόσων, του καρκίνου, των νευροεκφυλιστικών παθήσεων, του διαβήτη κτλ  αλλά και τα κλινικά αποτελέσματα στη νανοϊατρική μέσα από τις πιο πρόσφατες μελέτες νανοτοξικότητας.

Όπως εξηγεί η επιστημονικά υπεύθυνη για το θέμα Δρ Βαρβάρα Καραγκιοζάκη στην πρώτη επιστημονική συνάντηση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Nanomedicine σε συνεργασία με την Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης Βορείου Ελλάδας θα συζητηθεί αναλυτικά πώς η Νανοϊατρική συμβάλει στη διάγνωση και θεραπεία της ευάλωτης αθηρωματικής πλάκας.

Αναλυτικά  
 1.
OPPORTUNITIES FOR INTERNATIONAL NETWORKING & COOPERATION IN NANOMEDICINE
Ευκαιρίες για διεθνή δίκτυα συνεργασίας στη Νανοϊατρική
Αυτός ο τομέας αποσκοπεί στο να φέρει  κοντά στον τομέα της Νανοϊατρικής, τους βασικούς παίκτες στην έρευνα, στη βιομηχανία και στη διοίκηση επιχειρήσεων. 

Στη διάρκεια του συμποσίου αυτού θα παρουσιαστούν και θα αναλυθούν πρωτοβουλίες από την Ευρώπη , την Ασία και άλλες  χώρες από κάθε γωνιά του πλανήτη καθώς και διεπιστημονικά δίκτυα προκειμένου να προωθηθούν συνεργασίες και να συσφιχθούν αυτές που ήδη υπάρχουν. Ο τομέας του Δικτύου Νανοϊατρικής (Nanomedicine Network)  προωθεί τη συνεργασία μεταξύ στελεχών κλινικών, μηχανικών και ερευνητών καθώς και στρατηγικών επενδυτών αλλά και ιατρικών κοινοπραξιών. 

Σκοπός  του δικτύου που αναπτύσσεται είναι η δημιουργία δρόμων που έχουν κοινή αφετηρία την  κλινική έρευνα και την εφαρμοσμένη νανοϊατρική και καταλήγουν σε ευρωπαϊκές και διεθνείς συνεργασίες και προϊόντα.

2. -3
ROUND TABLES & FLASH PRESENTATIONS ON THE LATEST DATA IN DIAGNOSIS AND TREATMENT OF MAJOR DISEASES
Στρογγυλό τραπέζι και σύντομες παρουσιάσεις για τα τελευταία δεδομένα στη διάγνωση και τη θεραπεία των σοβαρότερων ασθενειών.  

Στη διάρκεια αυτής της Συνεδρίας θα παρουσιαστούν κλινικές εφαρμογές και θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις που θα δώσουν στοιχεία για  την διάγνωση  των ασθενειών και των θεραπειών που ακολουθούνται στην καθημερινή κλινική πράξη. Το πολύ ενδιαφέρον στοιχείο αυτής της επιστημονικής συνάντησης είναι ότι συζητούν και ανταλλάσουν απόψεις  γιατροί της κλινικής πράξης και νανοτεχνολόγοι  οι οποίοι συζητούν για την αντιμετώπιση της οστεοαθρίτιδας, της αθηροσκλήρωσης , του καρκίνου και των  νευροεκφυλιστικών παθήσεων.     

Στο πλαίσιο αυτής της συνάντησης πραγματοποιούνται δύο στρογγυλά επιστημονικά τραπέζια με θέματα:
-«Κλινικά εμπόδια στη διάγνωση και αντιμετώπιση της αθηροσκλήρωσης: Περιμένοντας για νανοϊατρικές λύσεις» συνδιοργάνωση με την Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης Βορείου Ελλάδας
- «Αναγεννητική ιατρική και Νανοϊατρική. Αναγεννητική  και  αντιμετώπιση της οστεοαρθίτιδας » συνδιοργάνωση με το Ερευνητικό Πρόγραμμα 'Νανοαρθροχόνδρος' .

3. INTERDISCIPLINARY ROUND TABLE ON CLINICAL APPLICABILITY OF NANOMEDICINE
Διεπιστημονικό στρογγυλό τραπέζι  για την  κλινική εφαρμογή της Νανοϊατρικής.

Το στρογγυλό αυτό τραπέζι προσπαθεί να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των Ιατρών και των Νανοτεχνολόγων,  αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις της  έγκαιρης διάγνωσης και της  αποτελεσματικής θεραπείας των ασθενειών.

 Οι κλινικοί ιατροί θα καταθέσουν τα δυσεπίλυτα προβλήματα  που αντιμετωπίζουν στη διάρκεια της ιατρικής πράξης και θα δώσουν έναυσμα στους Νανοτεχνολόγους να βρουν λύσεις μέσω της Νανοεπιστήμης.
Οι κλινικοί ιατροί και οι νανοτεχνολόγοι θα αναφερθούν σε τομείς όπως :Καρδιολογία, Ογκολογία, Ορθοπαιδική, Διαβήτης, Νευροχειρουργική, Αιματολογία, Οφθαλμολογία, Οδοντιατρική, Γενετικές παθήσεις και εμβρυολογία, Ανοσολογία, AIDS και Νανοτοξικότητα , Νομοθετικά ζητήματα. 

4.  Προκλήσεις της ΝανοτεχνολογίαςΝανοτοξικότητα
DEBATE ON CHALLENGES OF NANOTECHNOLOGIES INTO TRANSLATIONAL MEDICINE VERSUS NANOTOXICITY

Στο επιστημονικό πάνελ ειδικοί από τους τομείς της Νανοϊατρικής και της Νανο-βιο-τεχνολογίας θα ανακαλύψουν τις επιπτώσεις των νανοτεχνολογιών αιχμής στην έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία της ασθένειας. Προκλήσεις νομοθετικές, προβλήματα που έχουν να κάνουν με τη νανοτοξικότητα των νανοσωματιδίων, ζητήματα ηθικής  θα συζητηθούν και οι θα αναζητηθεί  η χρυσή τομή προκειμένου να υπάρξει πετυχημένη και ασφαλής για τον ασθενή θεραπεία. 

ΠΟΛΥΓΕΓΟΝΟΣ NANOTEXNOLOGY 2012

Το επιστημονικό ΠΟΛΥΓΕΓΟΝΟΣ NANOTEXNOLOGY 2012 που πραγματοποιείται από τις 30 Ιουνίου έως τις 7 Ιουλίου στο Συνεδριακο Κέντρο Ι Βελλίδης της Hellexpo ΔΕΘ στην καρδιά της Θεσσαλονίκης  περιλαμβάνει:
  • NΑΝΟΤΕΧNOLOGY 2012 Expo - 2η Διεθνής Έκθεσης για τις Nανοτεχνολογίες και τα Οργανικά Ηλεκτρονικά (2-6 Ιουλίου)
Η ΝΑΝΟΤΕΧNOLOGY 2012 Expo προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία συνάντησης με την Τεχνολογία και τη Βιομηχανία της Νανοτεχνολογίας κυρίως από την περιοχή της ΝΑ Ευρώπης, όπως εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους τομείς της Νανοτεχνολογίας, των Οργανικών 

Ηλεκτρονικών και των εφαρμογών τους, ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα που επιθυμούν να αξιοποιήσουν τα αποτελέσματα της έρευνας τους, κλπ. Οι επισκέπτες θα μπορούν να παρακολουθήσουν όλο το φάσμα των τεχνολογιών αιχμής που βασίζεται στις νανοτεχνολογίες, καθώς επίσης καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες που προκύπτουν από την αξιοποίηση τους. 
  • ISFOE-12 - 5ο Διεθνές Συμπόσιο για τα Εύκαμπτα Οργανικά Ηλεκτρονικά (2-5 Ιουλίου)
Το ISFOE-12 είναι ένα από τα σημαντικότερα συνέδρια διεθνώς στην επιστήμη και τεχνολογία των Εύκαμπτων Οργανικών Ηλεκτρονικών. Ο σκοπός του ISFOE είναι να φέρει κοντά επιστήμονες και μηχανικούς οι οποίοι ασχολούνται με την έρευνα, ανάπτυξη και κατασκευή των Εύκαμπτων Οργανικών Ηλεκτρονικών με εφαρμογές στην ενέργεια, το φωτισμό, κλπ. (http://isfoe.physics.auth.gr)
  • NN12 - 9ο Διεθνές Συνέδριο για τις Νανοεπιστήμες και Νανοτεχνολογίες (3-6 Ιουλίου)
Το Διεθνώς αναγνωρισμένο συνέδριο NN12 αποτελεί την ετήσια συνάντηση των επιστημόνων, ερευνητών, μηχανικών και των εταιρειών που ειδικεύονται και ενδιαφέρονται στα νέα επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα που προκύπτουν από την περιοχή των Ν&Ν και καλύπτουν τα ηλεκτρονικά, την ενέργεια, το περιβάλλον, την υγεία, τις μεταφορές, την ασφάλεια, την εκπαίδευση κλπ. (http://nnconf.physics.auth.gr)
  • ISSON12 - 6ο Διεθνές Θερινό Σχολείο για τις Νανοεπιστήμες & Νανοτεχνολογίες, τα Οργανικά Ηλετρονικά και τη Νανοϊατρική (30 Ιουνίου-7 Ιουλίου) 
Το ISSON12 στοχεύει στην εκπαίδευση νέων ερευνητών, αποφοίτων ΑΕΙ και στελεχών ερευνητικών και παραγωγικών φορέων στους τομείς των Νανοτεχνολογιών, Οργανικών Ηλεκτρονικών και Νανοϊατρικής.        (http://nnconf.physics.auth.gr/isson.html)

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα www.nanotexnology.com ή να απευθυνθούν στη Γραμματεία του Συνεδρίου ARTION Conferences & Events στα τηλ: 2310 257813 (γραμμή Nanotexnology), 2310 252330, φαξ: 2310 272276 και email: nanotexnology@artion.com.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου